Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval

de angyb in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2012 | 8372 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta placinta la Ancuta (postavaru) mi-a tot stat gandul la ea ieri in sfarsit am facut-o .Foarte buna!!!!

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie
  • 80 ml ulei
  • 1 ligurita de sare
  • 2 linguri de gris
  • 200 g mortadela
  • 200 g cascaval
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval:

Dizolvam drojdia in lapte caldut. Intr-un vas punem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia dizolvata adaugam ouale uleiul si sare. Amestecam usor cu o lingura.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu gris. Turnam jumatate din compozitie si o nivelam. Asezam un strat de mortadela feliata, apoi un strat de cascaval, un alt strat de mortadela feliata si la sfasit cascaval .

Turnam restul de aluat si il nivelam cu ajutorul unei linguri umezite. Presaram deasupra mac si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem la foc mic 20-25 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita